Over Natalie Sylvette

Mijn dromen bloedden bijna dood door endometriose…

Mijn naam is Natalie Sylvette Bakker. Het grootste deel van mijn leven heb ik heerlijk gewerkt, mooie reizen gemaakt en genoten van een heerlijk leven tot mijn hele leven door endometriose compleet veranderde…

Je bent niet de enige

Iedere maand helse pijn

Ik had elke maand helse pijn tijdens de menstruatie. Nee geen gewone menstruatiepijn maar de pijn vergelijkbaar met een bevalling alleen zonder het geluk van een baby. Op de dagen dat ik ongesteld was kon ik door de pijn met geen mogelijkheid werken. En als ik door een harde deadline écht op kantoor moest zijn, kon ik dat alleen met heel veel paracetamol en extra comfortabel zittende kleding om zo een spoor van bloed te voorkomen.

Afspraken met vriendinnen of familie werden moeilijker te maken omdat ik enorm moe was rondom mijn ongesteldheid.

Sporten kon niet meer terwijl ik altijd had gesport. De littekens van endometriose zie je niet in mijn gezicht waardoor werd mijn afwezigheid niet door iedereen om mij heen begrepen. En ik heb veel artsen moeten spreken voordat ik ein-de-lijk de juiste diagnose kreeg.

En omdat ik endometriose niet een onderwerp vond om groot te delen, leed ik elke maand alleen in stilte…. Maand na maand. Jaar na jaar. Tot mijn derde operatie door de wereldwijde coronamaatregelen 4x was uitgesteld. Het vooruitzicht op een oplossing voor mijn pijn was daarmee weg terwijl de pijn helaas gewoon doorging. Ik nam een besluit om zelf nog 1x uit te zoeken hoe ik zelf endometriosepijn kon verminderen.

Endometriose

Ik volgde trainingen

Ik volgde trainingen, las alles wat met endometriose en het vrouwelijk lichaam te maken heeft en implementeerde dat in mijn eigen leven. En met succes. Ik ben heel blij te kunnen zeggen dat de endometriosepijn rondom de menstruatie weg is. Ja, echt…  De endometriosepijn is weg! En op de laatste MRI scan was ook geen endometriose meer te zien.

Wat dat voor mij betekent?

Leven met endometriose kost me nu minder tot geen energie. Of beter gezegd: ik heb weer energie! Waardoor ik weer gewoon kan werken, sporten, weekendjes weg kan of uit eten kan met familie of vrienden. Ik durf niet alleen weer te dromen maar kan mijn dromen ook weer kan verwezenlijken! Zo ben ik niet alleen tijdens de coronaperiode (en voor mijn operatie) verhuisd naar de plek van mijn roots:  Texel. Het eiland waar ik ben opgegroeid en na mijn scheiding al zo graag naar toe wilde verhuizen. Ik heb in mijn woning geklust & geschilderd en er een thuis van gemaakt. En hoewel ik weet dat er meer is het uiterlijk ben ik stiekem toch heel blij dat ik weer de kleding aan kan die ik zelf graag draag. In plaats van die ene joggingbroek die niet zeer doet op mijn buik. En… omdat ik weer energie heb geef ik weer trainingen! Zowel 1 op 1 als aan groepen. Waarom ik dat doe? Omdat ik dit graag 10 jaar eerder had willen weten en nu van binnen voel dat ik dit graag doorgeef. Ik leef weer voluit! En dat had ik een paar jaar geleden niet eens durven dromen.

 

100.000 vrouwen helpen

Wat je over mij moet weten

Dat ik én mijn vrouwelijke kant inzet, mijn intuïtie en bewust niets doen (‘la dolce far niente” zoals de Italianen zo mooi zeggen) én gefocust werk in lijn met het doel van je hart. En zo coach ik ook. Ik geloof én in het belang van eigen inzet of motivatie én in de kracht van als het ware niets doen.

En mijn hartenwens is dat minimaal 100.000*** vrouwen met endometriose ook zelf de pijn kunnen verminderen omdat ze weten hoe. (***100.00 is een belangrijk aantal in verband met het wereldwijd groeiend aantal vrouwen met endometriose).

Natalie

Wat is typisch Natalie Sylvette?

  • Ik houdt al van jong af aan van kleur. En draag graag een kleurig kleding. Van een gekleurde jurk tot wintersjaal.
  • Mijn rossige haarkleur is echt . En hoewel ik er vroeger enorm mee ben gepest ben ik nu heel blij met mijn gouden lokken : )
  • Ik houd me al veel jaren bezig met gezonde voeding & lifestyle en wordt hier heel blij van
  • Ik heb 5 jaar een yogastudio gehad en ook zón 20 jaar gewerkt in de juridische wereld.
  • Texel: ik kom ervan vandaan, ben er veel naar toegegaan toen ik in de Randstad woonde en heb (ondanks alles) gerealiseerd dat ik er weer woon
  • Ik ben een echte optimist & geef ook aandacht aan de minder leuke dingen die er zijn. Shadow work heet dit in deze tijd geloof ik. Dit is een kracht van mij.
  • Aloha is mijn lijfspreuk. En ook al is dat een van de weinige landen waar ik nog niet ben geweest, leef ik de visie van de spreuk zelf wel.

Mijn visie op endometriose is heel simpel:

dat je met de juiste tools, inzet & liefde zelf de pijn kan verminderen