Niet meer vooruit denken of te dromen

Het kan zijn dat als je al zo lang endometriosepijn hebt dat je het hebt opgegeven om vooruit te denken of te dromen. Dat was bij mij in ieder geval wel het geval. Ik plande minimaal tot geen leuke uitjes meer, zei niet snel ja tegen een uitnodiging omdat ik eerst moest checken of ik ongesteld zou zijn. Als ik ongesteld zou zijn op dat moment was de kans bijna 99% zeker dat ik dan thuis in bed zou liggen te creperen door de endometriosepijn. En ja, ik had al heel, heel veel gedaan om van de pijn af te komen. Maar niets hielp echt. Terwijl mijn grootste wens al die jaren wel was om (weer) pijnvrij te zijn. En weer mijn oude leventje van voor endometriose op te kunnen pakken. Stel dat jij terwijl je dit leest even vooruit in de tijd zou kunnen gaan. Niet het gevoel dat je vast herkent dat het vrijdag is maar het is pas woensdag is. Maar echt 3 maanden vooruit. Stel je voor dat je zou kunnen tijdreizen en 3 maanden vooruit in de tijd zou kunnen gaan. Hoe zou je leven er dan uitzien…?

Stel je gaat precies door zoals je het nu doet

Je houdt je aan de afspraken in het ziekenhuis, neemt de hormonen of pijnstilling die je hebt gekregen, of doet bewust niets. Ik kan een ding open en eerlijk met je delen. Als je zo doorgaat zoals je nu doorgaat en níet ook zelf ingrijpt, denk je wellicht dat je over 3 maanden op hetzelfde punt zal staan als nu. Wat ik zie bij veel vrouwen met endometriosepijn is dat het probleem over 3 maanden naar alle waarschijnlijkheid niet hetzelfde is maar erger. Je arme lichaam gaat steeds meer voelen dat het elke maand opnieuw een soort marathon aan het lopen is. Het is een lichamelijke uitputtingsslag. Om van die korte nachten tijdens die dagen van pijn en de intense moeheid maar niet te spreken. Is dat wat je echt wilt? Of ben je net als ik was echt klaar met die endometriosepijn en is het wellicht toch handig om er samen met mij als endometriosecoach iets aan te gaan doen?

Als je wel gaat ingrijpen…

Als je wel nu gaat ingrijpen, hoe spannend je dat nu ook vindt, is de kans groot je huidige endometriosepijn over 3 maanden zoveel is vermindert dat je leven en agenda niet meer wordt beheerst door je endometriosepijn. En ik snap dat je die zin wellicht een paar keer moet lezen omdat je tot dit moment alleen maar mensen hebt gesproken die je iets anders hebben vertelt. Maar stel je eens voor… Stel je eens voor dat je zélf weer kan kiezen wat je graag wilt doen, zowel privé als voor je werk. En je weer energie hebt als je wakker wordt en, het allerbelangrijkste, die vervelende endometriosepijn zoveel minder of zo goed als weg is!
(NB. of jij dit ook gaat ervaren hangt onder meer af van wat jij gaat doen met mijn concrete & praktische tips tijdens het traject in 90 dagen je endometriosepijn verminderen) Als je op dit moment voelt dat je eigenlijk toch wilt dat het in de toekomst inderdaad beter is, plan dan een helderheidsgesprek.

Waarom ik je wil helpen

Waarom ik het voor mij zo belangrijk is mijn kennis, expertise en ervaring te delen met jou zodat jij jouw endometriosepijn aanzienlijk kan verminderen? Omdat ik het zelf graag 10 jaar eerder willen weten. Dan had mijn leven er de afgelopen 10 jaar heel, echt heel anders uitgezien. In mijn geval pijnvrij. En omdat ik van de huidige cijfers (juni 2023) op de hoogte ben weet ik dat er op dit moment wereldwijd bijna 200 miljoen vrouwen endometriose hebben! En deze vrouwen met die verschrikkelijke pijn elke dag in aantallen groeien, helaas. Dus is het voor mij extra belangrijk om deze beweging in gang te zetten. En jou mooie vrouw die dit leest en ergens voelt dat jij het ook verdient (!) dat je pijn aanzienlijk vermindert de kans te geven dat ook jouw endometriosepijn vermindert. Benieuwd naar meer? Plan een helderheidsgesprek in. Zodat ook jouw toekomst er weer rooskleurig uit kan zien. Stel dat je weer kan dromen, wat zou je dan graag willen doen of ervaren?